IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 години след смъртта му – направиха надгробна плоча на Джордж Майкъл

22 декември 2021 11 00

Тя е с истинското му име

БГНЕС

БГНЕС

След дълго чакане, феновете на покойния Джордж Майкъл най-сетне могат да открият къде се намира гробът му и да запалят свещ в негова памет. Британски медии съобщиха, че цели пет години след смъртта на легендарния певец, е поставена неговата плоча в лондонското гробище Хайгейт.

Според информация на The Sun, на надгробната плоча пише Йоргос Кириакос Панайоту – истинското му име.

„Гробът на Джордж не бе отбелязан поради опасения, че ще се превърне в болезнена туристическа атракция... Но много хора вярваха, че той заслужава по-добро“, отбелязва източник на изданието.

Майкъл бе намерен мъртъв в дома си през 2016 г. След като разбраха за кончината му, хиляди фенове се стекоха в Северен Лондон, а дворът на къщата му се превърна в своеобразен мемориал с негови снимки, картини, безброй цветя и запалени свещи.

Джордж Майкъл,

БГНЕС

Дилатативна кардиомиопатия с миокардит и затлъстяване на черния дроб бе окончателно установената причина за смъртта на изпълнителя, който бе открит от своя партньор Фади Фауаз. Сред неговите близки се говори, че алкохолната му зависимост и прекаляването с наркотици и някои силни лекарства, са допринесли за това.

Певецът бе погребан в гроба на майка си Лесли и до този на сестра му Мелани, която почина след него – на 25 декември 2019 г. Макар някои да знаеха къде се намират тленните им останки, много от почитателите на Джордж не можеха да открият гроба му, защото досега там нямаше плоча с надписа за него.

Джордж Майкъл,

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари